BMX cykler

På Cykelgalleri.dk finder du gode råd, tips og tricks om BMX cykler fra bruger til bruger. På hjemmesiden kan du fx finde informationer om, hvordan du bedst muligt vælger det rigtige udstyr og tilbehør, hvordan du vælger den rigtige BMX cykel, eller hvordan du som nybegynder vælger den rigtige type cykel. Derudover finder du gode råd til, hvordan du vedligeholder din cykel. Her på sitet kan du både købe og sælge brugt udstyr og tilbehør til BMX cykler. Fx kan du købe tøj og reservedele.

Generelt om BMX
BMX som sportsgren stammer fra USA og startede for alvor i slutningen af 1960'erne. Denne sportsgren startede som et forsøg på at efterligne motocross-kørerne. Betegnelsen BMX er således en forkortelse for Bicycle Moto Cross. Det at køre på BMX cykel er i sig selv blevet en selvstændig sportsgren. Denne sportsgren kan dyrkes på flere forskellige måder. Afhængig af, hvilken måde man vælger at dyrke BMX på, har det meget at sige, hvordan steltypen på cyklen er.

BMX som konkurrencesport
Grundlæggende set handler BMX cykelsporten om, at rytteren så hurtigt som muligt gennemfører en bane med forskellige forhindringer. Her skal BMX køreren bl.a. foretage forskellige øvelser med cyklen. På konkurrenceniveau er det oftest sådan, at BMX kørerne gennemfører tre heats. På baggrund af disse tre heats afgøres det, hvem der går videre til finalen, hvor der kun køres ét heat. På konkurrenceniveau afholdes der både nationale mesterskaber, EM og VM i BMX cykling. Fx blev BMX World i 2011 afholdt i København. BMX har desuden været en del af programmet til De Olympiske Lege siden 2008.

Freestyle BMX
BMX cykelsport kan også dyrkes på andre måder end en traditionel konkurrencesport. Her minder konceptet mere om eksempelvis skateboard-disciplinen. Under ét kalder man denne form for BMX cykling for Freestyle, som dækker over en række forskellige discipliner. Inden for Freestyle skelner man overordnet set mellem:

- Vert
- Street
- Dirt Jump
- Park
- Flatland

BMX Vert
BMX Vert handler om, at man bruger en såkaldt U-rampe, der har form som et U. Begge sider på rampen er vertikale (det er derfor, det hedder en U-rampe). Her kører BMX køreren fra side til side og udfører så vidt muligt tricks, medens vedkommende er i luften. Denne form for BMX handler meget om at få så meget fart på som muligt.

Street
BMX Street er en form, hvor rytteren cykler rundt inde i et bymiljø og prøver at finde forskellige ting og steder, som kan bruges til at lave forskellige tricks. Denne form for BMX kræver en høj grad af kreativitet fra rytterens side. Dette skyldes, at rytteren selv skal finde en forhindringsbane og ikke kører på en færdiglavet og dermed mere forudsigelig bane.

Dirt Jump
BMX Dirt Jump er - i modsætning til BMX Street - en disciplin, hvor man cykler på en bane lavet af jord og udfører forskellige hop. Inden for Dirt Jump findes der forskellige former for tricks. Én af de mest populære former for Dirt Jump hop hedder Trails. Det går ud på, at cykelrytteren hopper over to forhøjninger af jord med et hul imellem. Hvis ikke rytteren formår at hoppe hele vejen over begge jordforhøjninger, rammer han hullet i midten, hvilket naturligvis skal undgås. Den meget øvede rytter kan så lave tricks, medens cyklen er i luften. Eksempler på sådanne tricks er, at rytteren drejer enten 180 eller 360 grader rundt om sig selv eller drejer styret på cyklen rundt, medens han er i luften.

Park
BMX Park dækker, som ordet antyder, over, at man cykler i en skaterpark, som er specialdesignet til formålet, og som dermed i modsætning til de andre former for BMX er noget mere forudsigelig. Denne park kan være enten indendørs eller udendørs. Forhindringerne kan enten være lavet af træ, metal eller cement.

Flatland
BMX Flatland er en form for BMX, der skiller sig væsentligt ud fra de ovennævnte former. I de andre discipliner vil rytteren ofte gøre brug af flere stilarter på samme tid, men inden for Flatland cykler rytteren kun på fladt underlag hele tiden. Det vil altså sige, at der ikke bliver gjort brug af forhindringer såsom ramper og lignende. I forbindelse med Flatland BMX spiller teknikken en stor rolle. Rytteren bruger megen energi på at forbedre og forfine sin teknik, og nogle gange bliver denne form for freestyle kombineret med elementer af breakdance. Derfor adskiller denne form sig på afgørende områder fra de andre ovennævnte former for BMX.

Tips og tricks om BMX cykler

BMX cykler

Upload dine billeder

Brugte BMX cykler

Se fede BMX videoer

Fotoalbum

Annonce