{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
194 visninger | Oprettet:

Rigtig størrelse aftrækker til kassette? {{forumTopicSubject}}

Hej jeg har en racercykel (formentlig ikke noget dyrt - det er et gør-det-selv-projekt jeg har overtaget fra min nabo) med to skæve hjul, der begge mangler et par eger. Derfor ville jeg afmontere gearkassetten på baghjulet (6 speed), og montere den på to nye hjul.

Jeg står bare i den situation, at jeg ikke kan finde ud af hvilken størrelse aftrækker jeg skal bruge. Jeg har købt sådan bandit her ( https://shorturl.at/LeVCQ), som jeg havde troet passede, men aftrækkerens diameter virker simpelthen til at være lidt for stor.

Det lader til diameteren på aftrækkeren, på 22,8 mm, er ret standard, og nu er jeg er i tvivl om jeg skal prøve at købe en af de her aftrækkere på hhv. 22,7 og 22,6 mm, for at se om det hjælper. Beskrivelserne lyder dog ret ens, og jeg er i tvivl om det bare er variationer i om man har målt uden på tapperne eller "mellem" dem, og om jeg ender med at stå med tre ens aftrækkere:

https://alex-cykler.dk/aftraekker-til-skruekrans-7817

https://www.cykelgear.dk/vaerktoj/vaerktoj-til-kassette/birzman-aftraekker-til-shimano-skruekrans

Jeg har ikke afmonteret en gearkassette før, og ved ikke om der er et eller andet jeg gør forkert, eller om jeg simpelthen bare skal bestille to ekstra aftrækkere med en millimeters forskel og prøve mig frem.

Jeg har vedhæftet et billede af kassetten også, hvis det giver et præg om hvad det er jeg står og bakser med. På forhånd tak for at læse med.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Rigtig størrelse aftrækker til kassette?
  • #1   15. jul Da freewheel kassetter ikke havde en stadardisering af størrelser i gamle dage, var det lidt svære da der var en 5-6 froskellige størrelser.
    Hvis jeg var dig ville jeg gå ned til din lokale cykelsmed, de har for det meste en af hver type. Så kan du også få af vide hvilken en af dem passer og måske købe en der.

    Der ud over tænker jeg jo, om det ikke kan lade sig gøre at smide nye eger på og rette fælget op. Hvis bremse fladen ikke er slidt ned og selve fælget ikke har buler og hakker samt samlingen ikke gaber så burde det være lige til.

    Samtidig med når du har den kassette af, så køb dig nogle kugle lejere og giv den et service det koster ikke ret meget.
    Den ser ud til at have samlet sig en del skidt til over tiden, og det vil være det værd.


Kommentér på:
Rigtig størrelse aftrækker til kassette?

Annonce