Gode råd til når man køber ny cykel

Gode råd til når man køber ny cykel

26. aug 2019
I Danmark elsker vi at cykle mere end i de fleste andre lande, og derfor er en cykel næsten et allemandseje her i landet. Spritnye cykler kan dog være en dyr mundfuld at skulle betale, så derfor kan det ofte betale sig at købe en brugt cykel, da man ofte kan finde cykler, der næsten ikke fejler noget til en rigtig god pris. Når en cykel er brugt, er der dog nogle ting, man skal være opmærksom på, inden man køber den. Artiklen her giver nogle gode råd til køb af brugt cykel.

Tjek efter for rust på de forkerte steder
En af fordelene ved en cykel er dens miljøvenlighed i forhold til en bil, men efterhånden er der gode muligheder for klimavenlige elbiler, hvis man er mere til biler. Det er dog vigtigt, hvis du køber en brugt elbil, at du husker at omregistrere den, hvilket NEMbilhandel let kan hjælpe dig igennem. Hvis du bedre kan lide at cykle eller ikke har råd til en bil endnu, er en af de ting, du skal tjekke, hvis du køber brugt, at der ikke sidder rust de forkerte steder. Særligt er det ikke godt, hvis der sidder rust i sadelpinden, hvilket der ofte kommer til at gøre med tiden. Hvis rusten først har sat sig der, er det svært at gøre noget ved, og man kan derfor ikke få cyklen til at passe i højden. Omvendt er det mindre slemt, hvis der sidder lidt smårust rundt omkring, eller hvis kæden er rusten – den er forholdsvis billig at få erstattet. 

Hjulene og egerne skal tjekkes efter
Da brugte cykler normalt ikke er specielt dyre, bør man overveje, hvilke ting på cyklen der kan betale sig at få skiftet. Eksempelvis er hjul relativt dyre i forhold til den normale pris på en brugt cykel, så derfor er det et godt råd at tjekke, at hjulene fungerer og ikke skal udskiftes. Hvis hjulene ser slidte og ødelagte ud, og hvis de ikke drejer rundt lige så glidende, som de bør, bør man holde sig væk. Egerne skal heller ikke sidde løst i hjulet. Når man tjekker det, skal man prøve at trykke på dem og se, om de føles spændte – de må altså gerne bevæge sig, men de skal ikke virke løse. 

De forskellige lejer på cyklen skal være i orden
En cykel har lejer forskellige steder, og de er essentielle for, at cyklen kører, som den skal. Begge hjulene har lejer, og hvis de ikke fungerer ordentligt, skal man have nye hjul, hvilket som sagt oftest ikke kan betale sig med brugte cykler. Hjulet må gerne kunne bevæge sig en anelse, men hvis det frit kan vrikkes fra side til side, skal man finde en anden cykel. Ligeledes sidder der lejer i kranken på cyklen, som skal fungere ligesom dem på hjulene. På samme måde som ved hjulene, tager man fat i pedalarmen og tjekker efter, om den let kan vrikkes frem og tilbage.

Undersøg cyklens stelnummer
Desværre findes der nogle få mennesker rundt omkring i landet, der stjæler cykler. Det er vildt ærgerligt, når ens nye cykel bliver stjålet, men én ting man i hvert fald gerne vil undgå er, at man derefter selv ender op med en stjålet cykel. Dem der stjæler cykler prøver ofte at sælge dem videre for at tjene penge på dem, men hvis den tidligere ejer har indregistreret cyklen som stjålet, kan man selv let slå det op på politiets egen hjemmeside. Hvis den cykel, man står og overvejer, rent faktisk er meldt savnet, bør man for alt i verden holde sig væk. 

Disse ting kan du relativt billigt få erstattet
Når man køber en brugt cykel, vil der næsten altid være et par småting, der ikke fungerer helt, som de gjorde fra ny af. Nogle af dem er som sagt dyre at få erstattet, mens andre let og billigt kan erstattes. Ofte er bremserne ikke, som de har været, men de kan billigt skiftes ud. Det samme gælder med en rusten kæde, hvis cyklen har indvendige gear. Gearene er også noget af, der ofte kan drille, men hvis det kun er gearkablerne, der skal udskiftes, er det heller ikke nogen stor udgift. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce